måndag 4 maj 2009

San Fransisco...







Ja, till slut nådde vi äntligen till San Fransisco. Vi kom in via Bay Bridge och såg hela härligheten utbredd framför oss! En underbar vy. Direkt när vi kom fram åkte vi på sightseeing, och ingen hade problem med att hålla sig vaken! Vi körde ner till havet med vy över Golden Gatebron, Treasure Island, fängelseön Alcatraz, Twin Peaks...
Här står vi samlade, grannarna från Sörviken som var med på resan, jag och Mats. Olof, Tord och Ulrika.

Vi körde upp till Twin Peaks och fick nästan tuppskin när vi tittade ut över staden. Så underbart vacker låg hon där utsträckt framför en..
Vi körde över Golden Gatebron och genom Fishermans Wharf...alla platser man hört talas om men bara kunnat fantisera om!

kvällen hade vi gemensam avslutningsmiddag på en fin restaurang i området. Vi bodde ganska centralt. Efter middagen hade Jan och Öystein beställt limousin till oss... vilken överraskning!
Vi åkte till stationen för kabelspårvagnarna, som vi sedan åkte med upp och ner för alla branta kullar i staden. Stannade längst upp på en av de branta backarna och promemerade hem till hotellet.
Det var så brant att det knappt gick att gå. Det är som med en slalombacke, det framgår aldrig i TV hur det stupar utför. Jag var glad att bromsarna funkade på spårvagnen!
På sista resdagen tog jag sovmorron, men Mats hängde med på en promenad i soluppgången.
Det var ett par friskusar som joggade över bron, men de flesta promenerade bara en bit.
Det kändes både skönt och vemodigt att packa ihop och åka hem. Vi har haft en härlig resa med ett underbart gäng. 330 mil har vi åkt i bussen, men det kändes aldrig så långt. Vi har sett så mycket efter vägarna plus att det har blivit ganska många tupplurar.
Vi har bott på motell och hotell i medelklass. Sköna sängar och god mat. Ingen nöd på oss... men nog kändes det skönt att komma hem till de älskade ungarna, riktigt kaffe. Fil och flingor!!!
Kommer nog inte att äta bacon på en ganska lång tid!

1 kommentar:

  1. Hej Anna-Lena!
    Vilken resa!
    Själv har jag varit till vår huvudstad i fem dagar och oj vad jobbigt det är( åldern)men ett fint dop fick vi,min make och jag vara med på. Och jag lyckades köpa en jacka!!!!! och en top!!!! men det var allt på två dagars shoppingtur. Vad skönt att vara hemma och vi ses på söndag, hej så länge

    SvaraRadera