måndag 4 maj 2009

Mot Kalifornien!

Morronbesök på Wal-Marts, ett måste om man är i USA. Stort och mycket att handla, fast mycket skräp.Sovmorgon. Inte avfärd förrän kl10.00 Skönt!
Lunchstopp på en gammal diligensstation från 1800-talet, Wolf Creek Inn. Här sägs det att många gamla
kändisar har bott. Bla Jack London, i vars rum den här kvilten låg på en säng... kändes nog nyproducerad...











Nåja, vi fortsatte söderut och passerade gränsen till Kalifornien. Efter ett tag började det oohas och aahas i bussen..... den första kontakten med de stora redwoodträden, oändligt vacker väg! Som att åka i en dröm.






När vi kom fram till Stilla Havet fick vi kliva ur och känna på vattnet. Blött och kallt, men jag har i alla fall testat. Kvällen tillbringades på en gammal sågverksrestaurang, Samoa Cook house. Museumstil, gamla redskap mycket mat... hur häftigt som helst.








Dagen efter åkte vi till Scotia. Besökte ett sågmuseum och en produktionsskog av Redwood-skog. De stora Redwoodskogarna är ju oftast Federala och fridlysta.


Eftermiddagen tillbringade vi i riktiga storskogen. Ihåliga träd som det rymdes 17 personer i ...

över 100 meter höga.Ett träd kunde man köra bil igenom... men bussen var för stor!


En underbar kväll väntade oss sedan när vi fick besöka en vingård. Paret Olle och Sylvia Linde driver Lindes wineyard sedan många år och är
synbart lyckliga när de får besök från Sverige! God mexikansk mat och vinet flödade. Fantastiskt värdpar, han är 84 och hon 79... Hon sprudlande energisk, han är tyvärr hårt ansatt av Parkinsons sjukdom... ett minne för livet!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar