onsdag 11 mars 2015

Det här livet...

När livet  plötsligt tar en annan väg en den man har tänkt sig.

Vad gör man? Stannar upp, tar några djupa andetag och försöker fatta.
Det är mig han talar till läkaren, det är mig han berättar för att det som hittats i bröstet är cancer... men jag är ju frisk, har ju inte känt något speciellt. Hur kan det vara så?

På den allmänna mammografiundersökningen så hittades det alltså en förändring i mitt bröst, en förändring som efter vidare undersökning har visat sig vara cancer. Nu väntar operation, och efter det får jag veta vad det blir för efterbehandling.
Strålning blir det under alla omständigheter. 

Jag har ju vid ett flertal tillfällen talat om hur viktigt det är att gå på sina mammografikontroller,  men inte tror man att man själv ska drabbas.  Det händer ju bara andra,  men å andra sidan, varför ska inte jag drabbas... 

Fortfarande bär jag på en känsla av overklighet, jag är ju samma som innan, hade ingen talat om för mig att jag har cancer, så hade jag ju sprattlat på i samma rutiner som förut. 

Nu har jag i alla fall sjukskrivit mig från idag. Operation blir det snarast, kanske redan nästa vecka. Fort ska det gå, man hinner knappt landa mellan de olika momenten! Hade gärna fortsatt att jobba, jag har ju som jag sagt förut, de allra bästa människorna omkring mig. Men tankarna som snurrar runt i huvudet på mig gör just nu att jag inte funkar så bra...

Nu följer en tid när jag till stor del kommer att fokusera på mig själv, min familj och mitt tillfrisknande.
Stödet och värmen jag hittills fått från alla människor omkring mig är överväldigande  och gör mig rörd och ger mig tro på framtiden!
Steg för steg, dag för dag...

3 kommentarer: