måndag 4 maj 2009

Sömnlös i Seattle?



Ja, vår resa i nordvästra USA började i Seattle, Washington. Efter en lång och ganska seg flygning anlände vi och rivstartade direkt med att åka upp i tornet "Space Needle",184m högt. Tornet byggdes till världsutställningen 1962, och var då den högsta byggnaden väster om Mississippi. Mäktiga vyer. De höga bergen i bakgrunden är bergskedjan "Cascades" som vi följde söderut!
På vyn över Seattle ser man också till höger i bakgrunden den fotbollsarena som Fredrik Ljungberg har som hemmaplan numera, då han spelar för Seattle Sounders.


Efter lite välbehövlig sömn åkte vi dagen efter ut till Ballard och tittade på slussarna mellan Lake Union och Stilla Havet. I laxtrapporna som fanns därute hittade jag en intressant mosaik på väggen... vad kan man göra av den månn tro?...


På väg neröver stannade vi på en av USA:s
största affärer för jakt och friluftsliv: "Cabelas" , och de allra flesta i bussen drabbades av stora köpfrossan... Själv köpte jag bara hemmagjord fudge, ja vad våra intressen är olika. Männen kom tillbaka med stora påsar fyllda av kikarsikten, jaktkläder, knivar och rutiga skjortor... man kunde nästan jämföra det med ett besök på en quiltbutik...
Vårt stora mål för dagen var Mount St helen. En
vulkan som hade sitt senaste utbrott 1980, då 57 människor fick sätta livet till. Kring den här händelsen har man byggt upp ett stort besökcentrum. Naturens krafter är verkligen imponerande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar