tisdag 30 november 2010

Cryptosporidium, virkning och bullbak...

En riktig fuling härjar i dricksvattnet...
Det har väl knappast undgått någon att invånarna i grannkommunen har det lite jobbigt just nu... Det blir till att koka vatten ett tag framöver vad jag kan förstå! Tufft när det självklara inte är så självklart längre. Jag känner mig ganska tacksam för att jag just nu har möjlighet att dricka direkt från kranen... tar med mig vatten till stan i morgon. Kanske underlättar lite i alla fall!
Jag har ingen syinspiration längre... har inte haft det på ganska länge! Allt som blir gjort vid symaskinen får verkligen värka fram! Därför tänkte jag skaffa mig ett litet nytt handarbete. Sagt och gjort; nu är jag fast i virkträsket! Har virkat ganska många rutor till en pläd... Det här garnet blir olika färger fast det är samma nystan... lät ju lite konstigt förståss! Hur som helst är det himla kul och kanske kommer kviltlusten tillbaka när jag gör något annat ett tag!
Virkade rutor i garnet Delight... 75% ull 25% polyamid


Mormor och morfar på mitt och Mats bröllop.. tyvärr finns inte morfar med oss längre!

På torsdag ska jag slå på stora trumman! Då fyller mormor, momma, krutgumman mm mm, Märta Bergström 90 år... häftigt! Hon är ju relativt pigg, men orkar inte riktigt ställa till med party! Därför har vi i familjen bestämt att hon får ett kalas av oss i present! Det kommer att bli helkul! Men tanten har lite svårt att släppa kontrollen... vill gärna ha lite inblick i dukning och bakning och allt annat...  Jag har i alla fall tagit på mig att baka lite, så i dag har det bakats kanelbullar här hemma. Har också gjort en deg till mina specialcookies! Men de bakar jag ut i morgon. Tycker nämligen att kakor blir godare om degarna får stå en och annan dag!

måndag 15 november 2010

Tulpaner från Amsterdam...

Hej hallå bloggen...
Jag ville bara tala om att jag FAKTISKT har sytt i dag! WOOW, Sydde två tulpanblock i paper-piecing.
Vi skänker såna till de i Östersundsavdelningen av Jämtkvilten som fyller jämna år under året!

Vinterkänning...

Äntligen kom snön och det känns riktigt bra...Jag traskar omkring i mina Icebugs och känner mig som en bil med nya vinterdäck. De är såå underbara att gå i.
Har firat födelsedag och fars-dag. Hade lite tur igår med en present som jag fick av min fina svägerska Karin med familj... skrapade fram tusen kronor i vinst på en trisslott! Satt som en smäck! Räcker till några meter tyg!
I dag sätter jag mig vid maskinen och försöker värka fram några sömmar. Det är ju trist när inspirationen fattas en. Men man får väl prova med disciplin istället för inspiration istället!
Bild från syrummet visar på mitt kreativa kaos!

tisdag 2 november 2010

Höstdepp, leda och nackspärr...

Varför känner jag mig alltid så j----a less den här årstiden!? Ingenting blir som man tänkt sig. Hade träff med Östersundskviltarna i söndags... Vad hände? Vaknade i lördags med en utomjordisk nackspärr! NAJJS... NOT för att använda ett ungdomsuttryck! Känner mig lite bättre i dag, men inte helt kurant.

Hemmet förfaller bit för bit. Alla pratar om hur mysigt det är med hösten... pynta, göra ombonat, tända ljus och hitten och ditten. jag känner mest för att ställa en container utanför huset och ta in en grep för att sedan skotta ut husets innandöme i densamma!

Nu har jag varit ledig i snart fem dagar och inte gjort ett skvatt här hemma! Bara gått runt och suckat och stönat!
I går åkte vi till Mats syrra och firade henne på födelsedagen! Grattis Karin... hon bjöd på jättegod köttgryta och krusbärspaj till efterrätt. Härligt trevligt i höstmörkret.
Idag har jag hittills varit en vända till Gällö. Bankärende, hämtat ut ett paket och kört Sofie till stallet... Om en stund ska hon hämtas. Men sen ska jag ha lite egentid... Åker till Pilis för att hälsa på min kompis Karin! Ska bli så kul! Hon har ett par Kviltemagasin till mig! Kanske blir lite inspirerad av det!
Har äntligen, efter ett par års funderande, äntligen krupit till korset. Jag har köpt mig ett par ICEBUGS...
Vad är det då!? Jo, skor med dubbad sula! Så nu ska det bli avslappnade långpromenader i vinter!
Sa nån tantvarning? Passa er så jag inte klipper till er med käppen! Haha!