onsdag 30 september 2009

En sorgens dag.


I dag känns det som om tiden stannat till lite. Fick ett dödsbud vid lunchtid.


Min morfar har gått bort. Han fyllde 95 år i går. Det var inte på något sätt oväntat men det blir så tyst i själen på något sätt... "Lillmosse" det blir tomt utan dig...
Den här bilden togs för fem år sen ungefär på Mats och mitt bröllop. bredvid sitter min mormor som fyller 89 till jul!

måndag 21 september 2009

Första riktiga höstdagen!

I dag kändes det som om hösten hade infunnit sig på riktigt. Burr, bara två plusgrader och gräset alldeles fruset när jag gick ut med hunden vid sjutiden.
Känner mig alltid lite kluven till den här årstiden. Visst är det vackert med alla färger ute, men det är en lång och kall årstid framför en.
Även om man kan sitta inne och mysa med tända ljus måste man ju ut ibland... mörkt på morgonen, mörkt på kvällen, mycket vilt på vägarna ... känns gruvsamt.

Mats tvättar bussen före avfärd till Boggsjö kl sju i morse!


Dimma över "Småsvejja"!
Solen bryter igenom!

Köksfönstermakeover...

I torsdags köpte jag mig ett par nya orkideer till köket...


Eftersom jag inte lider av någon städmani såg mina köksfönster vedervärdiga ut!
Nåväl. Lite putsmedel och ett par timmar senare såg det genast mycket bättre ut!
Har ni en kökssoffa hemma? Min är allt som oftast belamrad med allsköns skräp, men det lyckades jag också få undan. Ibland drabbas jag av nån slags städlust... dessvärre (eller -bättre?) är den snabbt bortflyende!
Före...
och efter! Resten av huset bör ej visas upp!

måndag 14 september 2009

"A christmas wish"

Jag har sytt mina block till A christmas wish idag! Känner mig sååå duktig. Nu ska jag bara rita upp alla broderierna och försöka komma igång med dem också... Puh! Tänkte att jag skulle brodera under alla ändlösa timmar som tillbringas i stallet medans Sofie rider!

Oh, vilka härliga minnen!

De lever drömmen fullt ut - Härjedalen - op.se

Länken ser väldigt konstig ut... men följ den om ni vill läsa om det här paret, vars vingård vi besökte när vi var till USA i april... En fantastisk kväll med underbar mat och vinet flödande.
Goda minnen!

lördag 12 september 2009

Färdigt och halvfärdigt...

Förra lördagen hade Jämtkvilten sin första syträff för säsongen.. Vi var ganska många som träffades i Palmcrantzskolans matsal. Jag kände inte för att sy något av det som var dagens tema... men tyg inköptes och vips så syddes det på andra block! 24 block sydde jag, men vet ej vad jag ska göra av dem. Har en liten fundering, får klura på det litegrann.

Syväskan som jag började på i våras sydde jag klar innan träffen. Passade utmärkt till ett litet
skärset och lite sybehör.

Efter träffen möblerade jag om och nu innehåller den plånbok, sminkväska, mobiltelefon och anteckningsbok. Funkar som handväska också!







Veckan har i övrigt varit ganska lugn. Har fortfarande ont i knät, men det som inte dödar stärker sägs det ju... Sjukgymnastiserar lite och tränar hemma. hjälper väl så där tycker jag.
Älgjakten är i full gång. Här har de skjutit tre älgar dock ingen på våran skog så inget kött ännu.

Stamselejaktlaget (pappa, brorsan och syrran) har börjat jaga i dag men har inte hört några bulletiner från det hållet.

Just nu sprider sig väldoft i huset. Mats och Sofie lagar mat; tacos med tillbehör. Smarrigt. Måste nog dricka lite vin till.

fredag 4 september 2009

Gör om gör rätt..

Syr på en väska som jag började på i våras. Den blev liggande när jag upptäckte att jag hade sytt på kantremsan med avigan åt fel håll. I morgon tänkte jag ha den med mig på syträff med Jämtkvilten... jobba jobba. Ska åka på sjukgymnastik till Bräcke kl 12.00 Har tre timmar på mig att göra något nyttigt, så jag satte mig vid symaskinen... Dammråttorna får vänta till en annan dag! Så det så!